Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tříkrálová sbírka

10. 1. 2024

Také letos k nám přišli Tři králové

První celoškolní akcí nového roku, která se stává na naší škole postupně tradicí, byla Tříkrálová sbírka. Hlavní myšlenkou této akce bylo, vysvětlit na konkrétním případě slovo dobročinnost a pomoc ostatním, kteří jsou v nesnázích. Tentokrát jsme se sešli se Třemi králi v prostorách tělocvičny dvakrát. A proč dvakrát? Prvního setkání se zúčastnili žáci celé školy, neboť jsme chtěli všechny seznámit s příběhem Tří králů, se zvyky a obyčeji, které se k tomuto svátku vážou. Tříkrálovými koledníky, kteří si připravili koledy, byli žáci 3. A. Do tříkrálového zpívání se postupně zapojili všichni žáci, což nám udělalo velkou radost.  

 Na závěr jsme poprosili všechny přítomné, zda by doma nezkusili popřemýšlet, jakým dárkem (maličkostí) by následující den přispěli do „dobročinné sbírky“. Druhé setkání se Třemi králi bylo tentokrát založeno na dobrovolnosti, pouze bylo následující den žákům připomenuto, kde a kdy se uskuteční. O to větší bylo naše překvapení, když se v prostorách tělocvičny sešlo nečekané množství dětí ze všech ročníků a každý měl nachystán dáreček, kterým chtěl přestrojeným koledníkům přispět do košíčku.    

heart

 

Všem, kteří jste se této dobročinné akce zúčastnili, patří naše poděkování. Vámi namalované obrázky či kamínky, prstýnky, čokolády a jiné dárečky nám ukázaly, že tato akce ŽP splnila svůj účel.

 

Náhledy fotografií ze složky Tříkrálová sbírka