Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři králové

6. 1. 2023

Podle tradice navštívili 6. ledna malého Ježíška mudrcové-  Kašpar + Melichar + Baltazar a přinesli mu jako dar zlato, myrhu a kadidlo. Také na naší škole jsme si tento den připomněli.

Chtěli jsme seznámit žáky všech ročníků s příběhem Tří králů, se zvyky a obyčeji, které se k tomuto svátku vážou. Děti se v hodinách seznamovaly s původem tohoto svátku, učily se koledy, vyráběly si korunky na hlavu, skládaly si ve skupinkách obrázky z příběhu a o obrázcích si povídaly. Starší žáci pomáhali s výzdobou školy a vyráběli postavičky Tří králů, které nám na celý zbytek týdne zdobily společné prostory na chodbě.

A jelikož hlavní myšlenkou celé této akce bylo dětem na konkrétním případě vysvětlit slovo dobročinnost a pomoc ostatním, kteří jsou v nesnázích, proběhla v tělocvičně „dobročinná sbírka“ Zde měli všichni možnost přestrojeným koledníkům přispět do košíčku nějakou drobností.

Všem, kteří jste se této dobročinné akce zúčastnili, patří naše poděkování. Vámi namalované obrázky či kamínky, prstýnky, čokolády a jiné dárečky nám ukázaly, že tato akce ŽP splnila svůj účel.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky TŘI KRÁLOVÉ