Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z druhé schůzky žákovského parlamentu

5. 11. 2015

a.jpg

 

Zápis z druhé schůzky žákovského parlamentu .

                                             3.11.2015

  1. Přivítání přítomných zástupců jednotlivých tříd – členů žákovského parlamentu (Václav Sivák, Erik Sivák, Richard Miko, Ladislav Bielý, Mariana Bielá, Ivana Siváková, David Gašpar, Pamela Siváková, Kevin Šivák, Jana Bielá ) a přítomných učitelů (Mgr. Lenka Zatloukalová, Jana Frydryšková).
  2. Ověřili jsme si plnění předávání informací spolužákům v kmenových třídách – třídní učitelé dávají prostor pro sdělování informací, situace se proti loňskému roku zlepšila.
  3. Dohodli jsme se na fotografování do vitríny žákovského parlamentu. Někteří členové ŽP byli nemocní, proto je p. asistentka  Frydryšková dodatečně vyfotí
  4. Zhodnotili jsme výsledky soutěže časopisu ABC-  KUPA PAPÍRU, které se naše škola zúčastnila. Poděkování patří p. Štěpánové a p. Frydryškové, které celou akci organizovali. Bylo nasbíráno: 760kg papíru. Poděkování patří všem, kteří se na sběru podíleli, a to především členům ŠK.
  5. Dali jsme si za úkol zjistit od svých kamarádů a učitelů, o jaké aktivity by měli v tomto školním roce zájem.

Trápí nás!!!

  • Žáci nezdraví své vyučující, a také někteří učitelé neodpovídají na pozdravy žáků – zkusme být k sobě přátelští a vstřícní.
  • Na chodbách jsou kontejnery na plasty – chovejme se ekologicky a používejme je!
  • Nelíbí se nám chování některých žáků. Svým chováním nepřispívají k pohodě na škole. Také chování žáků 3. a 6. roč. ZŠ se o přestávkách musí zlepšit.

 

6. ŽP se rozhodl vyhlásit soutěž ,,Výstup na Sněžku“. Místo samotné hory však budeme zdolávat schody. Paní učitelka Bajerová nám spočítala, že abychom se dostali na vrchol Sněžky, musíme školní schody (z přízemí do druhého patra) vyjít 160 krát. Za každou třídu budou soutěžit dva vybraní žáci. Průběžné umístění jednotlivých tříd bude postupně zakreslováno do nákresu symbolizujícího horu Sněžku ( společ. prostory u rybiček). Soutěž bude probíhat vždy o velké přestávce. Začátek soutěže: 12.11. 2015. Hlavními organizátory soutěže jsou paní uč. Zatloukalová a paní asistentka Frydryšková . Soutěž bude probíhat pod dohledem p.učitelky Justové a p. učitele Kunčíka. Velké poděkování patří p. učitelce Bajerové, která nám moc pomohla, a to jak s výpočty, tak s vyobrazením hory.

Úkolem  členů ŽP je:

  • informovat o soutěži v kmenových třídách
  • vybrat ze své třídy dva žáky, kteří budou za třídu soutěžit
  • zajistit za svou třídu nákres vlajky, pod kterou bude daná třída soutěžit