Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z deváté schůzky žákovského parlamentu

30. 5. 2016

Zápis z deváté schůzky žákovského parlamentu

Školní rok 2015/2016

 

Datum: 24. 5. 2016

  1. Přivítání přítomných zástupců jednotlivých tříd – členů žákovského

    parlamentu (Martina Siváková, Václav Sivák, Karin Siváková, Richard Miko,  Ivana Siváková, Pamela Siváková, Kevin Šivák, Jana Bielá ) a přítomných učitelů (Mgr. LenkaZatloukalová).

  2. Členové parlamentu vyhodnotili akci, na které se spolupodíleli- Den Země.Před ostatními členy žákovského parlamentu byli pochváleni-Adriana Bielá, Patricie Siváková, David Gašpar.

  3. Velké poděkování si rovněž zaslouží Aneta Siváková , Patricie Siváková a Jana Bielá. Všechny tři jmenované velmi pěkně odmoderovaly Školní akademii a mají velkou zásluhu na tom, že se tato školní akce povedla na výbornou a měla u vás ostatních velký úspěch.

  4. Žákovský parlament se rozhodl zapojit do projektu, který je určen žákům1. stupně ZŠ. Název projektu zní: Bezpečně bez úrazů. Jedná se o zdravotně výchovnou akci. Cílem akce je v rámci Národních dnů bez úrazů (týden od 13. 6. do 19. 6. 2016), metodou interaktivní spolupráce školy a samotných žáků, představit úrazové rizika, pomoci osvojit si správné návyky a bezpečné chování. Žáci 1. stupně ZŠ se mohou zapojit do projektu v těchto výchovně vzdělávacích oblastech: výtvarná výchova a český jazyk. Další aktivity je možno volit dle vlastního uvážení a možností. Součástí přihlášení se do projektu je zaslání fotodokumentace na příslušnou adresu (výstava s výtvarnými díly, slohovými pracemi, ukázky, kde všude reflexní prvky dětí nosí apod.Členové parlamentu: napíší krátkou zprávu o průběhu akce, vyberou 5 nejaktivnějších žáků, kteří budou odměněni, uspořádají výstavu ( u rybiček) s výtvarnými díly, slohovými pracemi, ukázkami toho, kde všude reflexní prvky dětí nosily a jaké další akce v rámci zvýšení bezpečnosti na škole proběhly.